Rogers idé omsattes till verklighet med hjälp av NSV

Ända sedan 1938 har vi på Nordsamverk i Östersund gjort verklighet av drömmar och idéer. Vi skapar och installerar inredning, detaljer och  specialprodukter i rostfritt stål, koppar och mässing – alltid skräddarsydda efter kundens behov. En av våra kunder är Roger Hållander som byggt hus i Åre.

Det är full fart i huset på Totthyllan i Åre och vi möts av hantverkare som håller på med de sista detaljerna i bottenplanet på huset i Åre. Det står trappstegar och verktygslådor i hallen när man kommer in och husägaren själv rör sig smidigt mellan hantverkare, verktyg och kartonger medan han pratar i telefonen.

Roger har anlitat oss i flera projekt, bland annat när han ville ta fram rostfria bänkar till köket hemma. Köksbänkarna blev något utöver det vanliga, precis som Roger sett framför sig. Han berättar om processen  och lyfter särskilt kvaliteten på bänkarna och den service han fått.

Skräddarsytt efter dina behov
– Jag har haft idéer som jag presenterat  för Nordsamverk och är jättenöjd med både finishen på produkterna och den service jag fått. Det har varit mätningar, kapningar och infällda  produkter, allt har skötts jättebra. Även samordningen med snickarna!

Rostfritt stål, koppar och mässing av högsta kvalitet För privatpersoner gör vi ofta specialprodukter som diskbänkar, fläktkåpor och spiraltrappor. För hotell och restauranger gör vi bland annat bardiskar, serveringsdiskar, bordsskivor, trappor, ventilationskåpor och sparkskydd. Materialet kan vara rostfritt stål, mässing eller koppar – allt beroende på vilket material kunden önskar och alltid av högsta kvalitet.

När man kommer upp på övervåningen i huset möts man av ett stort ljust kök med panoramafönster ut mot Åredalen och utsikten är hänförande! Efter ena kortväggen står köket som består av en homogen diskbänk i rostfritt stål som är tillverkad av oss på Nordsamverk. Diskbänken är drygt fem meter lång och fick lyftas in i sin helhet genom panoramafönstret med hjälp av en lyftkran.

Den västra sidan har uttag för gasol- och grillhäll och på den högra hittar vi insvetsade diskbänkshoar. En köksö blir den centrala punkten i köket och även den är försedd med en rostfri bänkskiva från oss på Nordsamverk. Även här hittar vi en blandare med infälld diskbänksho.
Det är kök som är praktiskt att jobba i och en naturlig plats att samlas kring när man har gäster på besök.

Skåpfronterna glittrar i ett bärnstensbrunt träslag och Roger berättar att det är ett träslag från Brasilien och som han sågat up på plats och tagit hem i omgångar som handbagage under sina många resor till och från landet. Bitarna har sedan satts samman av ett snickeri i Ångermanland och blivit till de vackra luckor som nu sätter extra färg och lyster i köket.

Om Nordsamverk

I hjärtat av Jämtland finns vi, Nordsamverk Hallström AB som sedan år 1938 tillverkar specialprodukter i rostfritt stål. Vi älskar att skapa unika produkter, skräddarsydda efter kundens behov. Vi gör allt från bardiskar till spiraltrappor, inredningsdetaljer och sälobduktionsbord.

Vad drömmer du om? Ring oss och berätta, så kan vi hjälpa dig att göra verklighet av din idé. Ring Stefan Johnsen på 0640-176 99 eller mejla stefan@nordsamverk.se.