Nu har ”Framtidens Universitetssjukhus” – Nya Karolinska i Solna öppnat.
Ett toppmodernt miljardbygge där en ökad samverkan mellan sjukvård och forskning ska bidra till att nya forskningsresultat snabbare omsätts i nya behandlingsmetoder och läkemedel för patienter. Ledordet i NKS-projektet är ”patienten alltid först” där patientens säkerhet, integritet och komfort sätts i centrum. Patienterna kommer att mötas av ett toppmodernt sjukhus där planering och utformning hela tiden har utgått från vad som kommer att bli bäst för dem. Till exempel kommer alla vårdrum att vara enkelrum med egen dusch och toalett, samt en säng där anhöriga kan övernatta.
NKS öppnade för nya patienter 2016 och skall stå helt färdigt under hösten 2017. Totala byggkostnaden är 14,5 miljarder och hyran under den 30-åriga avtalstiden kommer att uppgå till 52 miljarder. Detta avser byggkostnader, finansiering, underhåll, drift och servicetjänster under hela avtalstiden.

För Nordsamverk har bygget resulterat i företagets största entreprenad där vi har levererat Slusskåp/Genomlastningsskåp, Förvaringsskåp samt Teknikskåp. I tuff konkurrens valde Skanska Nordsamverk som samarbetspartner, mycket beroende på egenskaper som kvalitet, finish, och flexibilitet. Våra produkter kan skräddarsys för att passa kundernas behov och med NKS som kund har vi visat att vi klarar att leverera alla typer av objekt – smått som stort. Leveransen till NKS är ett av våra största projekt – inkluderat projektering, tillverkning samt montage.

Ladda ner PDF »

[layerslider id=”5″]