I Covidtider har trycket varit extremt hårt när det gäller provtagningar och det har krävt stora resurser för att få det att fungera. Nu gör vi på Nordsamverk det enklare genom att vi tagit fram ett skåp som gör provstationerna obemannade med ökad tillgänglighet.

Måndag den 24 januari öppnades den första obemannade teststationen av Region Jämtland/Härjedalen. Teststationen gör att man själv kan hämta och lämna prov utan att de behöver bemannas som tidigare, bland annat av Taxi som skött utlämning och inhämtning av prover.

Vid hälsocentralen på Frösön sitter nu ett skåp som tillverkats av oss på Nordsamverk och består av två skilda lådor, låsta med kodlås.
I den övre lådan knappar man in koden man fått för att ta ut sitt provkit. Man gör sedan som tidigare att man sätter sig i bilen och gör sitt test. Efteråt lämnar man in provet i den undre lådan. Smidigt och tillgängligt och givetvis tillverkad i ett tåligt material. Förutom Frösöns hälsocentral har regionen monterat ett skåp vid hälsocentralen i Brunflo. I produktionen på Nordsamverk ligger ytterligare order på väg att levereras ut.

Se och lyssna på de reportage som gjort av bl.a. SVT och Sveriges Radio via länkarna nedan.

Sveriges Radio
SVT